29 Şubat 2012 Çarşamba

Mart Mart MART

En sevdiğim ay geliyor. Niye mi en sevdiğim ay, bilenler bilir, bilmeyenlereyse, dünyadaki en iyi arkadaşımın doğum günü. Çocukluğumda oyunlarımı paylaştığım, makas ellere olan zaafı yüzünden saçlarını alakasız yerlerden kesen, ateşi görünce heyecanlanıp kirpiklerini yakan, gördüğü her yeni şeyle çok mutlu olan, etek giymekten nefret eden, bahçedeki çocuklarla oynamayı çok istemesine rağmen izin verilmeyen, annesini herşeyden çok seven, her akşam babası işten geldikten sonra neredeyse tamamının içine sığabileceği ayakkabılarını ayağına geçirip dans eden, büyüyünce kesinlike bir sirkte çalışmalıyım! diyen, hayvanları çok seven ama evdeki muhabbet kuşlarının uçmamasına üzülüp onları sürekli havaya fırlatan (belki uçmayı öğrenirler diye),etrafında hep arkadaşı olan ama aslında her zaman en iyi arkadaşının kendisi olduğunu bilen biriydi.Oyuncaklarını çok severken hep kırardı o çocuk, o zamandan belliydi belki de çok sevdiği herşeyi kıracağı. Ya da ben sadece bir alt metin yerleştiriyorum buraya, kim bilir.

Onun sesinden, dışardaki sesleri hiç tam olarak duyamadım, bunca zaman sonra hala duyamıyorum.Hala kendimi güldürebiliyorum, - oyuncaklarının hepsini odana dizip çok sevdiğin powerranger'ını onların kralı yaptığın günü hatırlıyor musun?, ne kadar çok gülmüştün.Onca süre boyunca, değişmemiş bir şekilde, odanda oturup belki de başka birinin hiç gülmeyeceği bir şeye ne kadar da gülüyorsun. Zaten onlar çoğu şeyi hiç, senin gibi anlayamazlar/dı.

Kendinin en iyi arkadaşı sensin. çünkü kendini en iyi sen anlardın. Yalnız olduğunda bile yalnız kalamazdın, çünkü aklındaki o sesler hiç susmazdı. Başka birini uzun sure nasıl dinleyebilirsin? Sen susmayı hiç öğrenemedin ki.

Onlar bunu anlayamaz, çünkü onlar iki kişilik yaşamayı bilmiyorlar. Senin suskun olduğunda, içinden konuştuğunu. Kendi kendine güldüğünde, aslında ne kadar komik bir gezegen hayal ettiğini bilmiyorlar. Sen onlara hiç ayak uydurmak istemedin değil mi?

Uyduramadık değil mi.

- En sevdiğin ay hoşgeldi 'tanıdığım en mutlu çocuk'. 20nin son haftalarının tadını çıkaralım.

g.a

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder